Bodorrózsa és vírusellenes hatásai

A vírusok ellen régóta vív háborút az emberiség. Felfedezésük 1892-re nyúlik vissza, amikor Dmitrij Ivanovszkij a dohány mozaikos megbetegedését vizsgálva felfedezte ezeket az organizmusokat. A vírus elnevezés a latin viru-s, vagyis méreg szóból származik, amely névválasztás Martinus Beijerinckre és 1898-ra vezethető vissza. A vírusok az egyik leggyakoribb organizmusoknak számítanak a Földön, amelyeket a mikrobiológia egyik ága, a virológia kutatja és tanulmányozza.

maszk-virus

A vírusos megbetegedések nem kezelhetők antibiotikummal, ellenük védőoltások léteznek. Így az újabb vírusok megjelenése számos járványügyi intézkedést húz magával, amíg nem készül el hatékony vakcina. Azonban fontos tudnunk, hogy a fertőzés elkerülése vagy a betegség enyhébb lefolyása érdekében elengedhetetlen az immunrendszerünk folyamatos támogatása. Fontos a megfelelő vitaminok rendszeres pótlása, továbbá emellett nélkülözhetetlen egy változatos, egészséget támogató étrend követése.

A gyógynövények gyógyászatban történő felhasználása nem idegen, így nem is meglepő, hogy a koronavírus kapcsán is indult gyógynövényre irányuló kutatás. A bodorrózsa pedig egy igazán hatékony növénynek ígérkezik a koronavírus ellen indított küzdelemben.

A medicalonline.hu oldalán olvashatók a következő sorok:

.."A dr. Jankovics István vezette kutatócsoport kimutatta, hogy a bodorrózsa (Cistus creticus) kivonata a vírusszaporodás vizsgálatához elterjedten használt szövettenyészeten (a zöld majom (Chlorocebus) veséjéből származó sejtkultúrában) semlegesíti/elpusztítja a SARS-CoV-2-t illetve jelentősen gátolja annak szaporodását. Ennek alapjána vizsgálók feltételezik, hogy a bodorrózsa-kivonat emlősök légző-rendszeri nyálkahártyáján is képes lesz meggátolni a vírusszaporodást, és megelőzni a fertőzést."

Mecsek ViruciszBodorrózsás filteres teakeverék 20db

Mecsek Virucisz Bodorrózsás filteres teakeverék 20db

Az összetevők hatóanyagai (bodorrózsa, echinacea, csipkebogyó, citromfű, zsálya) elősegíthetik a vírusos és bakteriális fertőzések leküzdéséhez szükséges ellenállóképesség kialakulását, mérsékelhetik a felső légúti megbetegedések tüneteit, növelheti a komplex gyógyszeres kezelés hatékonyságát.

Ár: 1050 Ft
Termék adatlap

A bodorrózsa tulajdonságai, előnyei

Ez az elsősorban Görögországban őshonos növény a görög mitológia szerint az istenek kegyeinek osztogatásánál dupla áldást kapott és ennek köszönheti kiterjedt jótékony hatásait. A cisztusz rózsa és balzsamos szuhar néven is ismert bodorrózsa 1999-ben a megtisztelő "Európa gyógynövénye" címet is elnyerte.

A növény sokoldalúságának köszönhetően, hatékonyan alkalmazható az immunrendszer megfelelő támogatására és erősítésére, segítségével támogatható a sejtanyagcsere, továbbá hatékonyan stabilizálható a szív- és vérkeringés egyaránt. Külsőleg alkalmazva pedig pozitív hatású a szépséget illetően, hiszen javítja a bőrképet és lassíthatja a bőr öregedési folyamatait.

Hatásai:

  • erős antibakteriális és antivirális hatás
  • baktérium-, vírus- és gombaölő tulajdonság
  • erős antioxidáns hatás
  • gyulladásgátló
  • nyákoldó hatás
  • hatékonyan alkalmazható hörghurut és köhögés esetén
  • gazdag polifenol tartalom
  • a zöld tea polifenol tartalmának többszöröse található a bodorrózsa kivonatában

A bodorrózsa pozitívan alkalmazható megfázásos, influenzás, felső légúti megbetegedések kezelésére és a tünetek enyhítésére egyaránt. 

 

Propoliszos termékek széles választéa

Mecsek ViruciszBodorrózsás filteres teakeverék 20db

Mecsek Virucisz Bodorrózsás filteres teakeverék 20db

Az összetevők hatóanyagai (bodorrózsa, echinacea, csipkebogyó, citromfű, zsálya) elősegíthetik a vírusos és bakteriális fertőzések leküzdéséhez szükséges ellenállóképesség kialakulását, mérsékelhetik a felső légúti megbetegedések tüneteit, növelheti a komplex gyógyszeres kezelés hatékonyságát.

Ár: 1050 Ft
Megnézem
Népszerű

Bálint Virulitas csepp50ml - Bodorrózsa tartalommal

 Bálint Virulitas csepp 50ml - Bodorrózsa tartalommal

Bodorrózsa tartalommal! Elsősorban vírusos betegségek megelőzésére és kezelésére használható. Erős gyulladáscsökkentő, nyirokrendszer támogató és antioxidáns hatású. Nemcsak antivirális, de baktérium- és gombaellenes tulajdonsággal is rendelkezik. Köhögés csillapítására is alkalmazható.

Ár: 3590 Ft
Megnézem
Még nem érkezett értékelés. Légy te az első!